Fenomenul OZN – apariții celebre


                           

 

  Conform unui recent sondaj de opinie realizat de către National Geographic Society, se estimează că 79% din populația americană este de părere că Guvernul american are informații despre OZN-uri, însă le ține secrete față de public. Oficial, OZN-urile au rămas tot obiecte zburătoare „neidentificate”, deși – așa cum voi arăta în continuare – la un nivel foarte înalt autoritățile guvernamentale au identificat chiar foarte bine despre ce este vorba. A devenit deja destul de evident că datorită anumitor interese, oficialitățile urmăresc prin toate mijloacele ca  marea masă a populației să fie ținută departe de adevăr.

 Să observăm acum și alte câteva date statistice.

 În ultimii ani apariția obiectelor zburătoare neidentificate („unidentified flying objects”, prescurtat „UFO” în limba engleză) escaladează o rată fenomenală pe tot cuprinsul lumii, fiind semnalate în mai toate țările și fiind observate de un număr impresionant de oameni. Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, din anul 1947 până astăzi, mai mult de 150 milioane de oameni au fost martori la apariţia OZN-urilor. Cel puțin câteva sute de mii de apariții au fost consemnate oficial în ultimii 50 de ani, dar pentru că în realitate doar un mic procent din numărul celor care sunt martorii unui asemenea fenomen îl și raportează autorităților, se estimează că în realitate numărul total al acestor apariții din ultimii 50 de ani, se ridică la  câteva milioane. Rata înregistrării fenomenelor OZN a crescut  cu 67% în ultimii trei ani, conform datelor statistice publicate de organizația MUFON.

 Evoluția aeriană a acestor obiecte-fenomene este adeseori atât de spectaculoasă, încât nu pot fi confundate cu avioanele, baloanele meteorologice, sateliții, meteoriții ori cu alte obiecte și fenomene cunoscute pe Pământ. Uneori ele apar sau dispar din senin, staționează perfect nemișcate în aer sau dezvoltă brusc viteze uimitor de mari, zboară în unghiuri ce sfidează legile fizicii cunoscute de noi, își modifică forma sau culoarea, se disociază în mai multe componente, apar singure sau în formații numeroase ce execută manevre organizate și inteligente. Au existat numeroase situaţii în care aceste obiecte misterioase au fost observate simultan de către mase mari de oameni, de ordinul sutelor sau chiar miilor de martori oculari. Aceste obiecte au fost semnalate nu doar de către populația obișnuită, ci și de către specialiști în fenomenele meteorologice, de către aviatori sau cosmonauți. OZN-urile au fost fotografiate, filmate şi chiar înregistrate pe radare. Toate aceste mărturii și observații au făcut ca în prezent fenomenul OZN să mai fie foarte greu de contestat. Chiar dacă am considera că majoritatea observațiilor sunt false, rămâne totuși un număr foarte mare de rapoarte OZN care rezistă la orice încercare de le explica pe baza unor fenomene naturale sau realizări tehnologice cunoscute.

 Prezența misterioasă dar evidentă a OZN-urilor reprezintă o realitate ce devine din ce în ce mai des un subiect de senzație al ziarelor și al emisiunilor de știri. Să vedem în continuare câteva exemple celebre de apariții OZN.

   Un exemplu foarte recent este cel al aparițiilor OZN de la Jocurile Olimpice de anul trecut, din iulie 2012. Înregistrarea pe care o puteți urmări mai jos a fost postată pe Internet de celebrul ziar britanic „The Telegraph”. În imagini se poate vedea un obiect zburător imens, care trece prin partea stângă a ecranului. Există și alte înregistrări în care misteriosul obiect poate fi văzut. Materialul video prezentat de „The Telegraph” reunește nu mai puțin de șase înregistrări, făcute de șase martori diferiți. Ele prezintă mai multe unghiuri de filmare, apariția OZN-ului fiind astfel indubitabilă.


   Pe data de 7 iulie 2010 aeroportul internațional din Hangzhou (China) a fost blocat timp de o oră datorită unui obiect zburător neidentificat care staționa în aer exact în drumul avioanelor care urmau să aterizeze. Toate zborurile au fost fie rerutate, fie anulate, explicația anunțată oficial fiind chiar prezența unui OZN. Din cauza acestuia au fost perturbate 18 zboruri și întârziațti 2000 de pasageri. Fenomenul s-a repetat două săptămâni mai târziu, când un OZN a realizat deasupra aceluiași aeroport manevre foarte vizibile timp de 1 oră. Pe 11 septembrie, din aceleaşi motive, a fost închis tot pentru o oră, aeroportul orașului Baotou din provincia chineză Mongolia Interioară. Incidentul din 11 septembrie a fost cel de-al optulea raportat pe teritoriul Chinei, începând de la sfârşitul lunii iunie. Într-un mod asemănător, pe 24 martie 2011 aeroportul International Gardermoen din Oslo – Norvegia a fost închis timp de 90 de minute. Experții spun că nu pot explica respectivele apariții. 

 Pe 9 decembrie 2009 pe cerul norvegian a apărut o lumină albastră în formă de spirală, mai mare decât Luna. Oameni din toate colţurile Norvegiei au semnalat apariţia unei spirale misterioase pe cer. Aceştia au declarat că au observat o pată luminoasă sub formă de spirală, iar sute de martori oculari au reuşit să fotografieze sau să filmeze fenomenul. Oricât de greu ar fi de crezut, nu poate fi negat faptul că strania spirală a fost observată şi înregistrată de mii de oameni de pe o rază de sute de kilometri, ceea ce înseamnă că fenomenul s-a petrecut la o altitudine foarte mare.  

Pe 8 octombrie 2009 pe cerul Moscovei a apărut un imens cerc de lumină. Fenomenul a fost fotografiat și filmat de milioane de martori. Specialiștii nu pot explica fenomenul.

 În Ierusalim a apărut pe data de 28 ianuarie 2011 un obiect luminos ce a coborât lin între luminile orașului, apoi, după ce a emanat o foarte puternică strălucire, s-a ridicat vertical, cu o incredibilă viteză. Au fost realizate mai multe filmări simultane, din patru unghiuri și locații diferite, ceea ce exclude un fals. 

 Alte apariții spectaculoase au avut loc în 2010 la New York, în 2009 în America de Sud, în 2010 în Columbia, în Taiwan în anul 2010,  în Mexico anii 2005 și 2010, în Australia în anul 2011, în India anul 2008, în Japonia anul 2010, în California anul 2011 sau în Rusia anul 2011, unde mari mulțimi de oameni au văzut  apariții misterioase ale OZN-urilor.


 Să remarcăm în continuare și alte câteva apariții OZN ce au rămas celebre.

 În anul 1952, în luna iulie, multe dintre ziarele lumii semnalau observarea de către sute de martori oculari a zeci de aeronave stranii, sferice, luminoase, deasupra clădirii Capitoliului din Washington. Acele obiecte zburau cu viteze ce depăşeau uneori 1.000 km/h şi executau manevre de viraj în unghiuri de 900, ceea ce este cu totul imposibil pentru navele noastre, chiar şi în ziua de astăzi. Respectivele OZN au fost înregistrate pe radar și dată fiind importanța strategică a poziției pe care o traversau, imediat s-a dat ordin de la Casa Albă ca avioane cu reacție F-94 să decoleze pentru a le intercepta. Planurile lor au fost însă evitate cu ușurință de către OZN-uri, care păreau că mai degrabă se joacă. Aceste enigmatice obiecte au rămas în zonă mai multe ore în acea noapte, fiind capabile să apară și să dispară brusc. Au fost făcute o serie de fotografii, dar și câteva filmări. Iată un scurt material video despre acest caz, material ce conține și o mărturie a fostului președinte american, Harry Truman, care recunoaște că această  chestiune a OZN este reală și ea este discutată la toate congresele militare de interes național.

       

 În 2004 sute de nave globulare au fost văzute pe cer în plină zi în Mexic, la Guadalahara. Aceste apariţii din Guadalahara, din iunie 2004, sunt considerate cele mai celebre apariţii OZN de până acum. Atunci au apărut sute de OZN-uri pe cerul oraşului, ca într-o demonstraţie calmă, paşnică și plină de bucurie. Cerul s-a umplut literalmente de obiecte sferice luminoase grupate într-o formaţie imensă, care se mişca la unison. Între ele se afla o navă mai mare, cu formă de disc, care părea să conducă formaţia. 

  Pe 25 februarie 1942 un obiect zburător neidentificat a apărut deasupra Los Angeles-ului, în California. Fiind în timpul celui de-al doilea război mondial și presupunând că era un bombardier inamic sau o navă de observație, soldații americani au proiectat reflectoarele asupra obiectului, iar un avion militar s-a grăbit să-l atace și să-l doboare. Dar conform mărturiei mai multor martori, avionul părea că nu se poate efectiv apropia de acel obiect. Atunci avionul s-a retras și a fost declanșat atacul de la sol. Totuși, în ciuda faptului uimitor că artileria antiaeriană a tras peste 10.000 de proiectile, obiectul nu a putut fi doborât. Există chiar fotografii suficient de clare în care se poate observa muniția explodând în jurul navei. În pofida atacului îndârjit, obiectul necunoscut a rămas acolo, nu a răspuns la atac, iar la un moment dat a dispărut pur și simplu. Amploarea atacului a fost înțeleasă abia în ziua următoare, când populația civilă a descoperit la sol o cantitate enormă de resturi de la proiectilele explodate, care căzuseră în acea zonă a Los Angeles-ului. Ziarele vremii au descris evenimentul pe prima pagină. La început armata a admis că alarma a fost reală și că, într-adevăr a fost ceva pe cer, deși nu puteau spune ce anume. Ulterior însă, în efortul de a salva aparențele și de a păstra secret faptul că nu au reușit să doboare acel obiect, ei au afirmat că de fapt a fost o alarmă falsă și că acolo nu fusese decât un simplu balon meteorologic. Aceasta a fost de fapt prima mistificare a unei apariții OZN din lungul șir care avea să urmeze.

 

 Un alt caz care a rămas celebru este cel petrecut în Phoenix-Arizona în seara zilei de 13 martie 1997, când un imens obiect în formă de “V” a zburat extrem de lent timp de aproape trei ore pe o distanță de 300 mile, putând fi văzut, fotografiat și filmat de mii de martori. Diametrul navei a fost estimat la cel puțin 1 milă (1 milă = 1,6 kilometri). Uriașul obiect, care era perfect silențios și nu putea fi detectat de radare, a putut fi văzut simultan din cinci orașe diferite. Nava acoperea stelele, dar reflecta luminile orașului. Atunci când trei avioane F16 s-au apropiat, gigantica navă s-a înălțat brusc și a dispărut. Acest eveniment este considerat încă și în prezent ca fiind unul dintre cele mai extraordinare fenomene OZN care a avut loc, fiind în opinia mai multor cercetători, cel care a beneficiat de cel mai mare număr de martori oculari şi care a fost cel mai bine documentat prin filmări şi fotografii.


Despre această extraordinară apariţie OZN a fost realizat şi un film documentar, coordonat de către cercetătoarea dr. Lynne D. Kitei. Vă invit să urmăriţi trailerul acestui film documentar, intitulat „The Phoenix Lights”.

 Există multe alte exemple celebre cu care am putea continua, dar consider că acestea sunt deja suficiente. Ceea ce este foarte semnificativ să remarcăm este faptul că autoritățile nu au adus nicio lămurire publică asupra acestui fenomen, deși există înregistrate în cei peste 60 de ani de când fenomenul este minuțios cercetat, o cantitate uriașă de informații senzaționale, așa cum arată cu certitudine surse pe care le voi prezenta în continuare. Pentru marea masă a omenirii, totul a rămas învăluit într-o mare aură de mister. Știrile despre aparițiile OZN, care ne mai sunt din când în când prezentate în mass-media, nu pot evita evidența faptului că fenomenul OZN este cât se poate de real, însă aceste știri nu sunt însoțite de nici un fel de explicație concretă a fenomenului, întreaga chestiune fiind menținută într-o ambianță foarte ambiguă, ce oscilează între ironie şi incertitudine.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s